Ce este Haloterapia?


Haloterapia este o metodă modernă de tratament care se bazează pe crearea în mod artificial a condiţiilor de microclimat salin.


Haloterapia este diferita de salinoterapie datorita halogeneratorului. Acest echipament este alimentat cu sare de la Praid, o data la 15 minute. Este ca o râșniță complexa care macină sarea si care disperseaza particule foarte fine in camera special amenajata (halocamera). Particulele sunt atat de fine incat reusesc sa patrunda pana la nivelul alveolelor pulmonare.


Senzatia experimentata in camera cu sare este asemanatoare stationarii intr-un nor. Eu o numesc ”ceața salină” și este incredibil de binefăcătoare.


În prezent, practicarea haloterapiei este reglementată legislativ la nivel internaţional şi sunt brevetate, ca dispozitive medicale, mai multe tipuri de halogeneratoare.


Se poate folosi si termenul de salinoterapie însă exista studii realizate pe saline artificiale iar acestea releva ca salinele artificiale fara echipament medical nu pot realiza terapia necesara. Blocurile de sare se solidifica dupa cateva luni, datorita umiditatii degajate de respiratia umana dar si datorita conditiilor meteo.


Utilizarea aerosolilor salini în tratarea unor afecţiuni respiratorii, digestive şi dermatologice este cunoscută încă din medicina antică greacă.


Hipocrate a observat beneficiul aerosolilor salini şi recomanda inhalarea aburilor din apa sărată pentru tratarea bolilor aparatului respirator.


Vă invit să lecturati interviul acordat in 2019 celor de la BEBE Tei privind haloterapia si beneficiile ei

https://copiisiparinti.ro/sfatul-specialistului/salina-copii-interviu-anda-zaharia/?fbclid=IwAR0HNLsqj5qqemSlPJrIbwWfWhiKWvTtCZHCbnI7gV9qgbeo-Q8UcBf1tp4
Toate drepturile rezervate ©2018 by S.C. Salina Corbeanca S.R.L 

head-logo1.png